keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Bye, bye Jestas

No ei sitten tullutkaan tuo Jestas kennelnimeksi, eipä ollunna FCI hyväksyny sitä. Oli yks kennelnimi joka liippas niin läheltä ilmeisesti. Hmmm, ja mulla alko olla niin hyvä sarja noita poliisi-nimiä siihen Jestaksen jatkoksi. Siiriä kun jotkut pakkaa kutsumaan poliisiksi, mistä lienee johtunee. Ei kai se ketään pakkaa komentamaan. Nyt pitää jättää se nimivaihtoehto Jestas Musta-Maija pois mielestä. Ruotsissa nyt menee sitten kakkos vaihtoehto hyväksymiskierrokselle eli se ompi sitten Överhus se mun kennelin nimi, jos se kaikille sopii, tammikuussa tulee viimeistään vahvistus. Nyt sitten taas miettimään nimivaihtoehtoja tuohon perään.

Siirillä on meneillään sitten 37 vrk, ja 26 jäljellä, ooops! Nytkin aamulla vielä rykäisi sellaisia märkiä länttejä ja katseli kieroon vaan minua kun näytin raksukuppia. Vanhuskin sitten myötäeli ja oksenteli aamukävelyllä....? No myöhemmin maistui kyllä Siirille ruisleipäsiivu ja kananmuna ja tyhjeni se raksukuppikin sen jälkeen. Oli pikkuinen sitten tyytyväisen näköinen kun tais tulla masu aika täyteen.

Hokasin toissa iltana että hei, mullehan tulee se pentu kans. Siis sen takiahan tämä astutus on tehty. Mutta en oo jotenkin huomannut että voin alkaa miettimään koulutusjuttuja ja sellaista. Ja laskeskelin että oompa sittenkin ajoittanut hyvään aikaan tuon astutuksen. Ensiksi jos ois tapakasvatuskurssi huhti-toukokuussa niin voipi mennä sinne. Huhtikuusta alkaen voi raahata pennun mukanaan jo kaikenlaisille kisareissuille, kun kaikki rokotukset on jo "purreet", hyvää sosiasalistamista ja totuttamista. Ja vielä bonuksena voi aloittaa agitreenit kesällä ja esim tehdä kaikenlaista kivaa omalla pihalla, keppikuja here we come. Olen noilla bordereilla pitänyt sellaista 7 kk ikää sopivana aloittaa agilityharjoituksia vähän säännöllisemmin, ja pennuthan on sopivasti kesäkuun alussa siinä iässä. Minusta on kiva suunnitella millaisella systeemeilla uutta koiruutta aletaan aivopesemään agilityn ihanaan maailmaan. Eli vanha tuttu kosketusalusta ainakin naksuineen käyttöön ja kontakteille 2 on 2off pysäytys. Jos äitiinsä tulee niin on tuo puomin vauhti sellainen että meikäläinen ehdi tehdä kovinkaan kummoisia ohjausliikkeitä puomin päässä, jos vielä haaveilisi niistä juoksukontakteista. Ja niiden opetus on niiiiiiiin aikaa vievää kans. Sitten noita siivekkeen kiertoja otetaan kans, Siiri Kepposella on minusta tullu niihin hyviä juttuja. Ja taitaapi kannattaa aika aikasin aloittaa putkijarrut, ne tuon neidin kanssa kyllä on vieläkin hukassa. Mitenhän se keinu, oisko pysäytys nyt sitten siinäkin maassa vai itse keinulla?, A:n kontaktista taitaa tulla juoksu ja kaikenmailman kikkailyhyppykuviota pitää tämän kanssa muistaa harjoitella kans. Pitää kaivella DVD:tä esiin ja mietiskellä näitä juttuja.

Viime viikonloppuna käväisin kuunteluoppilaana hyppykoulutuksessa, ja sitä kyllä voin suositella kaikille. Agiradalla on aika paljon niitä hyppyjä, ja oikealla tekniikalla niistä saa parempia/nopeampia suorituksia. Siirin kanssa on käyty jo 2009 hyppytekniikka koulutuksessa, ja niinpä hokasin että voihan niitä varmaan tehä nytkin vaikka se on raskaana tuossa kotipihalla. Eli pari kertaa on nyt tehty sellaista harkkaa. Joskus sitä tajuaa asioita myöhään, mutta kuitenkin eli mummu-Tootsie on saanu kans ottaa nyt sitä sarjaa parina kertana, tekee jumppa hyvää senkin jaloille. Miksen oo tajunnu aikaisemmin! Hieman vaikeaa kun se on heti täpinöissään kun se huomaa että jotain agimaista touhutaan. Vaikea saada sitä pysymään paikoillaan kun se on melkein kuuro. No siinäpä meillä haastetta ja touhuamista. Arkistojen aarteista löysin Siiristä tuollaisen sillon 2009 vuoden ikäisenä otetun hyppykoulutus pätkän. Aika hyvin se osaa siinä jo keskittyä eteenpäin tuijotukseen.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti